Skip to main content


Toegang BKCP online

 

BKCP Digipass

Aanmelden met Digipass®

Hulp bij het inloggen (PDF)


TIP: bespaar op verzendkosten en download uw rekeninguittreksels

BKCP Bank biedt u de mogelijkheid de frequentie van uw rekeninguittreksels te wijzigen van maandelijks naar trimestrieel.

Als BKCP Online gebruiker kan u er bovendien voor kiezen om uw rekeninguittreksels enkel nog digitaal te downloaden. U ontvangt dan geen afgedrukte rekeninguittreksels meer via de post en er worden dan niet langer portkosten aangerekend voor rekeninguittreksels.

U kan deze instellingen wijzigen in BKCP Online via "Uw diensten " & "Documenten via internet " – "Uw contract".

 


BIC CODE

De BIC code van BKCP Bank voor internationale betalingen is BKCP BEBB

Meer informatie over betalingen in de Eurozone, SEPA, IBAN en BIC vindt u hier...

 

 


Kaart verloren of gestolen?

Card Stop 070344344 Neem dadelijk contact met Cardstop via +32 (0)70 344 344 bij verlies of diefstal van uw krediet- of bankkaart. Cardstop blokkeert dan onmiddellijk uw kaart waardoor verder misbruik tegengegaan wordt. Laat bij diefstal steeds proces-verbaal opmaken bij de politie en meld het aan uw bankkantoor.

 


Whaling - laat u niet vangen!

Whaling of Spear Phishing is een nieuwe methode die criminelen gebruiken om u op te lichten. Naast de 'klassieke' phishing waarbij criminelen u naar een valse website trachten te leiden, sturen ze u bij Whaling een valse e-mail die afkomstig lijkt te zijn van een persoon of onderneming die u vertrouwt. Maar dat is slechts schijn. De criminelen zijn uit op uw creditcard- en bankrekeningnummers, wachtwoorden en de financiële gegevens op uw computer. Vaak gaat om grotere bedragen en gebruikt de crimineel gegevens die hij over u vond op internet of sociale media (facebook, twitter,...) en stuurt hij u e-mails die niet van echt te onderscheiden zijn.

Als u bijvoorbeeld op facebook een foto heeft gedeeld van een recente aankoop geeft u criminelen onbedoeld informatie die ze kunnen misbruiken om zich uit te geven als de verkoper van het goed dat u kocht. Ze sturen u dan een gepersonaliseerde e-mail met een dringende boodschap (openstaand saldo, boetes, aanmaningen, enz.). Bv "Geachte Bob, betaal dringend dit bedrag om verhogingen te vermijden. Zie bijlage. Je boekhouder.", vaak gaat het om acties die u weinig tijd tot nadenken geven. Open nooit de bijlagen die vaak bij dit type valse e-mails gevoegd worden. Vaak betreft het virussen.

Wees dus steeds voorzichtig en controleer berichten steeds op hun echtheid. Een telefoontje naar de leverancier, op basis van gegevens in de originele bestelbon of officiële factuur (nooit uit diezelfde e-mail) kan u veel leed besparen.

Meer info en nuttige tips vindt u op deze website